Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Bilim ve Sanat Merkezi

Vizyon: Okul olarak, 1. sınıftan lise sona kadar akademik ve etik standartları en üst düzeyde olan eğitim programı ile öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının farkında olarak entelektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olmalarını amaçlamaktayız.

Misyon: Merkezimizin amacı, Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin; • Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsetme; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları, çocuk hakları ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincinin kazandırılmasını, • Ulusal ve evrensel değerleri tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını, liderlik, yaratıcı ve üretici düşünce yeteneklerini ulusal ve toplumsal bir anlayışla ülke kalkınmasına katkıda bulunacak şekilde geliştirmelerini, • Yetenek alanı/alanlarının geliştirilmesinin yanı sıra, sosyal ve duygusal gelişimlerinin de sağlanarak bütünlük içinde değerlendirilmesini, • Yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının erken yaşta fark edilerek geliştirilmesini, • Bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını, • Bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmelerini, • İş alanlarındaki ihtiyaca yönelik yeni düşünceler önerebilmelerini, teknik buluş ve çağdaş araçlar geliştirebilmelerini, • Özel yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışma disiplini edinmelerine imkân sağlayan şartların, ortam ve fırsatların oluşturularak disiplinler arası çalışmalardaki kazanımlarla sorunları çözmeye ya da ihtiyacı karşılamaya yönelik çeşitli projeler gerçekleştirmelerini, Yaşam projelerini gerçekleştirme fırsat ve imkânlarının verilmesini, sağlamaktır. Misyon: Hedef kitlesindeki öğrencilerden zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün veya özel yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere proje odaklı, yaşantısal bir eğitim vermek.

Başarılar: 13. TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Yarışması Matematik Alanında Bölge Birinciliği TALES Matematik Olimpiyatları Türkiye Birinciliği StemCup Voleybol Robot Yarışmaları Türkiye Üçüncülüğü

Saatler: 09:00 - 19:30
Isınma: DOĞALGAZ
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 13. TÜBİTAK Ortaokullar Arası Proje Yarışması Matematik Alanında Bölge Birinciliği

WEB - https://esenlerbilsem.meb.k12.tr

Adres - Nine Hatun Mahallesi, 108. Sk. No3 kat 6 , 34220 Esenler/İstanbul

Öğretim Şekli :İkili Eğitim

Yerleşim Yeri - ESENLER İLÇE MERKEZİ

Adres - Nine Hatun Mahallesi, 108. Sk. No3 kat 6 , 34220 Esenler/İstanbul

Ulaşım TOPLU TAŞIMA (METRO-En yakın durak Menderes Metro,OTOBÜS-En yakın otobüs 33, 33M , DOLMUŞ)