ESENLER BİLSEM YAZ ATÖLYELERİ BAŞLIYOR…

ESENLER BİLSEM YAZ ATÖLYELERİ BAŞLIYOR…

11.06.2019 699

 

Esenler BİLSEM olarak Yaz dönemi için de Atölye çalışmalarımıza devam ediyoruz. Atölyeler özel yetenekli öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini desteklemeyi hedeflemektedir.  Bu bağlamda 8 farklı atölye belirlenmiştir.

KİMLER KATILABİLİR ?

Herhangi BİLSEM'lere kayıtlı ilkokul ve ortaokula devam eden özel yetenekli öğrenciler.

EĞİTİM YERİ

Esenler BİLSEM

YAZ ATÖLYELERİ TARİHİ

24 Haziran – 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında 4 hafta

YAZ ATÖLYE SAATLERİ

1.      Atölye – 09:00 – 10:20

2.      Atölye – 10:25 – 11:45

YEMEK ARASI

3.      Atölye – 12:15 – 13:35

4.      Atölye – 13:40 – 15:00

ÖĞLE YEMEĞİ

Gastronomi Atölyemiz her gün belirli yiyecekler hazırlayacaktır. Bu yiyecekler öğrencilerimize ikram edilecektir. İhtiyaç halinde veliler Beslenme hazırlayabilirler.

 

ATÖLYELER

MATEMATİK: Matematik hayatımızın her anında bizlerle var olan bir gerçek. Soyutluğunun temelinde var olan gerçekler yatmaktadır. Öğrencilerimiz ile matematiğin farklı dünyasında yolculuk yapacağız. Hayattan örnekler ve Ulusal ve Uluslararası platformlarda düzenlenen olimpiyatlara da küçük girişler yapacağız.

EBRU: El sanatlarımızı yaşatmak, tanıtmak ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip, eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapacağız.

GASTRONOMİ: Seçilmiş bir malzeme grubununun tarihin farklı dönemlerinde,  uygarlıkların yeme-içme kültüründeki yeri değişim ve süreklilik açılarından ele alınarak incelenecektir. Ana malzemeler temel alınarak yapılacak oturumlar da projenin başlangıç aşamasında farklı oturumlar olacaktır. Öğrencilerimizin hazırladığı menüler ise öğrencilerimize sunacaklar. Türk Mutfak kültürü ve İkram Masası inceliklerinin yer alacağı Gastronomi Atölyemiz öğrenciler ile buluşacak.

KODLAMA: Önceliklerimiz değişiyor! Bilim ve teknolojinin ön plana çıktığı günlerde amacımız üretken bireyler yetiştirmek. Hazır robotlardan sen de sıkılmadın mı? Kendi projeni geliştirme zamanı. Bu yaz 3 Boyutlu tasarımlarımızı modelleme yapıp, oluşturduğumuz nesneleri Arduino ile birleştirerek yeni projeler üretmeyi hedefliyoruz. Benim de fikrim var diyorsan seni de bekliyoruz.

İLGİNÇ ŞEYLER ATÖLYESİ: Hoş geldin Dünya. Bu nasıl iştir? En son ne olur? Bana en son ne olur? At arabasından sonra yapılan icatları yok sayan bir Atölye. Her türlü şeyi bulabileceğiniz garip bir Atölyeye sizleri davet ediyoruz.

RİTİM ATÖLYESİ: Vurmalı çalgılar ve beden perküsyonu ile ritim duygusunu geliştirip, sesleri ve onları en eğlenceli oyun ve yöntemler ile öğrenmeye ne dersin? Bir de sesleri uyumlu bir biçime bürünüp müziğin her alanında nasıl var olduğunu keşfedeceğimiz bir serüvene hazır mısın?

ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE: Bilgeliğe ulaşmaya çalışan filozof, sorular sorarak kendini, başkalarını ve evreni anlamaya çalışır. Çocuklar ise bu dünyaya ilk defa gelen uzaylılar gibi kendini, çevresini, ailesini, eşyaları tanımak için bilgeliğin ve hakikatin peşinde koştuğunun farkında olmadan sorular sorar. Yaş aldıkça bu sorular kendini yüzeysel sorulara bırakır. İşte filozoflar derin soruların peşini bırakmayan büyük çocuklardır.

Çocuklar İçin Felsefe Dersi içeriğinde çocuklarla sorularla kendi içlerine yolculuk yaparken başkalarının gözüyle olaylara bakmayı deneyeceğiz. Günlük hayatta sürekli karşımıza çıkan fakat daha önce üzerine düşünmediğimiz düşünceleri, eşyaları soru sorarak irdeleyeceğiz. Yani Çocuklar İçin Felsefe Dersi ile keyifli ve derin bir yolculuk yapacağız. İnsanın kendine yolculuğu, içimize bakma yolculuğu...

ASTRONOMİ: Kara delikler, süpernova patlamaları, nötron yıldızları, hiperdevler, gezegenimsi bulutsular… Bizleri heyecanlandıran tüm bu kavramlar yıldızların yaşamlarında uğradıkları duraklar. Evrendeki yıldızlar tıpkı canlılar gibi doğar, yaşar ve ömürlerinin sonuna geldiğinde de ölürler ancak yıldızların sonu aslında tam olarak bir son değil, yeni şeylerin başlangıcıdır. Nasıl mı? İşte biz de tam olarak bunu öğreneceğiz! Yıldızların evrimsel süreçlerinde yapacağımız bu hızlı yolculukta belki de kendi içimizde bile yıldızlardan bir parça bulacağız!

BAŞVURU FORMU

https://forms.gle/2tFeyWRax8v8jMbR6

İLETİŞİM

(0212) 508 00 34 – esenlerbilsem@gail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

facebook.com/esenlerbilsem                                instagram.com/esenlerbilsem

twitter.com/esenlerbilsem                                    youtube.com/esenlerbilsem