Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapsamında M.T.A.L. Öğretmenlerimize Eğitimlerimiz Başlıyor.

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapsamında M.T.A.L. Öğretmenlerimize Eğitimlerimiz Başlıyor.

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapsamında Patent Eğitimimiz 19.02.2020 saat 20:00 de müdür yardımcılarımız Hüseyin FINDIK ve Selim KESKİN tarafından verilecektir.

19.02.2021 228

Mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarımıza yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması yer alıyor. Proje, mevcut 3 bin 259 mesleki ve teknik anadolu lisesinden bin mesleki ve teknik anadolu lisesini kapsıyor. 

Proje süresini bir yıl olarak belirlendi. Proje kapsamında seçilen bu okullarda yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim alıyor. Okulların seçiminde öğrencilerin devamsızlık oranı, akademik başarı oranı, sınıf tekrarı yapan öğrenci oranı ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranı gibi kriterler kullanıldı. Proje kapsamında bu okullarımızı çok-boyutlu desteklenecek. Proje sonunda bu okullarımızda ciddi iyileşme sağlayacak. Böylece mesleki eğitimin kalitesini tüm okullarımızda artırmış olacaktır. Proje kapsamında idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aşağıdaki eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır.

  • PATENT
  • TÜBİTAK PROOJELERİ
  • AB PROJELERİ
  • E-TWİNNİNG PROJELERİ
  • PROJE NEDİR?NASIL YAZILIR? 

19-02-2021