Öğretmenler için BİLSEM Tanılama Süreci

Öğretmenler için BİLSEM Tanılama Süreci

01.12.2018 615

BİLSEM Tanılama Süreci 3 Aralık´ta öğretmenlerin e-okul girişleri ile başlıyor. E-okul girişlerini gerçekleştiren öğretmenlerimiz, özel yetenekli bireyleri tespit etmede kilit rol oynmaktadır.

Öğretmenlerimizin omuzlarındaki ağır sorumluluğun farkındayız. Bu bilinç ile Esenler´de görev yapan bütün  ilkokul öğretmenlerimize her zaman desteklerimizin olduğunu belirtmek için bir araya geldik.

Özel yetenekli öğrenci demek aslında özel eğitim ihtiyacı olan bireyler olarak Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nde tanılanmaktadır. Bu durum ise zannedilenin aksine aile ve okulu zorlayabilecek süreçleri beraberinde getirebilir. Bunun için hem ailenin hem de öğretmenlerimizin bu çocukları önceden tanımak elzemdir. Bu öğrencilerimizi daha iyi tanımak ve erken yaşta keşfedbilmek için Esenler İlçe MEM´e bağlı ilkokullarda görev yapan sınıf öğretmenlerimize 30 Aralık 2018 tarihinde Esenler BİLSEM psikolojik danışmanı Hüseyin Fındık - "Farklı Mı?" başlıklı özel yetenekli bireylerle ilgili sunum yapmıştır.

Öğrencilerimizizn tanılanma süreci dijital ortamlarda ve resmi prosedürler eşliğinde devam etmektedir. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Esenler Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan GÖK BİLSEM Tanılama ve BİLSEM´ler ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Eğitimin videosu için tıklayınız.